Doživeti stotu

Stari grad, Beograd 14. 11. 2009

Najstariji korisinik ASISTEL-a, gospodin Odon Vertovšek, 14.11.2009. proslavio je 100-ti rodjendan

Odon Vertovšek korisnik je ASISTEL-a od osnivanja kompanije. Pošto živi sam, veliku sigurnost mu predstavlja pomoć putem teleasistencije. 

Gospodin Vetrovšek je rodjen 1909. godine, a od 1927. živi u Beogradu. U tadašnjoj Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca upisao je Kraljevsku vojnu akademiju, a tu je kao vojni stipendista 1939. godine završio Gradjevinski fakultet u činu kapetana inžinjersko-tehničke struke. Odon Vetrovšek je izgradio mnoge objekte u bivšoj Jugoslaviji, stadion Partizan npr., a učestvovao je i u restauraciji zidina na Kalemegdanu. Svoj doprinos je dao i izgradnji Skoplja posle zemljotresa 1960, kao i Banjaluke 1969.

Posetili smo gospodina Vetrovšeka povodom njegovog stotog rodjendana i uz prigodan poklon poželeli mu puno zdravlja i sreće. Ispričao nam je neverovatne priče iz svog života. Za retku privilegiju - proživeti ceo jedan vek, smatra da je zaslužna umerenost u svemu, kao i briga o sebi. Danas u 101. godini gospodin Vetrovšek je vedar i čio penzioner. Najpre fascinirani njegovom vitalnošću i elokvencijom, a onda nasmejani i oplemenjeni posle razgovora sa njim, otišli smo zadovoljni što jesmo i što ćemo i dalje biti izvor njegovog optimizma i sigurnosti.

Nema komentara.