TREĆA OLIMPIJADA SPORTA, ZDRAVLJA I KULTURE TREĆEG DOBA

SOKOBANJA 03. 10. 2010

III Olimpijada sporta, zdravlja i kulture u Sokobanji značajno je oborila rekord po broju učesnika. ASISTEL je i ove godine u tome pomogao!

Na III Olimpijadi sporta, zdravlja i kulture, a u organizaciji Saveza penzionera Srbije, te u saradnji sa asocijacijom "Sport za sve Srbije", nacionalnom fondacijom "Dr Laza K. Lazarević" i opštinom Sokobanja, ove godine učestvovalo je oko 650 olimpijaca iz svih krajeva Srbije.

   Potpredsednik Vlade Republike Srbije, dr Jovan Krkobabić, svečano je otvorio III Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, svima poželevši mnogo uspeha i sreće kao i učešće na narednim Olimpijadama. Čast podizanja olimpijske zastave pripala je osamdesetšestogodišnjem veteranu iz Niša, Milivoju Miliću. Olimpijci su se nadmetali u štafeti u brzom hodanju, šahu, streljaštvu, pikadu i ribolovu, proveravali svoje zdravlje na Bazaru zdravlja i u Zdravstvenom savetovalištu, vežbali na terenima hotela Zdravljak, uzeli učešće na Prvoj olimpijskoj slikarskoj koloniji. I ove godine je organizovan izlet do čuvenog sokobanjskog "Kamena ljubavi", da bi kasnije bila sprovedena i akcija Očistimo Sokobanju. 

   Posebno zadovoljstvo i čast imali su olimpijci, jer su im u goste došli proslavljeni učesnici velikih Olimpijada, Predsednik OKS-a gospodin Vlade Divac i šahovski velemajstor gospodin Bora Ivkov. Gosti III Olimpijade bila su i tri studenta američkog univerziteta Eastern Connecticut State University, koji su sproveli istraživanje na temu socijalnog, ekonomskog i političkog položaja starih u Srbiji, kao i poređenje sa populacijom trećeg doba u Americi.
 
  Za zabavu i razonodu naših olimpijaca pobrinuli su se cenjeni pevači Vera Matović i Čeda Marković, Extrem bend, kao i tim animatora sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Beogradu.
 
   Na kraju, iako su sve pobedničke ekipe dobile vredne poklone i medalje, šampion je zapravo bio opšti olimpijski duh, izražen kroz zajedništvo, vitalnost i optimizam. Upravo su zajedništvo, vitalnost i optimizam, vrednosti koje Asistel gaji i medju svojim korisnicima. Asistel je svojom podrškom i partnerstvom još jednom potvrdio da se zalaže za lepšu i srećniju starost u Srbiji.

 

Nema komentara.